Om Zoagli

ZOAGLI

Från Zoagli är det lätt att med bil, buss eller tåg ta sig till närliggande mer kända orter, som tex byarna Cinque Terre (60 km), exklusiva Portofino (15 km) eller storstaden Genova (30 km).


 Zoaglis tågstation ligger 4-5 minuter till fots ovanför torget.    Zoagli ligger oändligt vackertInbäddad av klippor och en året runt prunkande grönska med underbar utsikt över Portofino halvön.


Belägen 30 km sydöst om Genua mellan städerna Rappallo och Chiavari.


Det som gör byn unik på den här populära kusten är

att den inte är särskilt känd. Här finns inga stora hotell eller strida strömmar av turistbussar.                Zoagli är genuint på riktigt.Under sommarmånaderna fylls stränderna med välbärgade familjer från Milano, Parma och Torino. Många har sina seconde case, sommarhus i Zoagli.


Pampiga sekelskiftvillor och slottet Canevaro, vars äldsta del är från 1500-talet, vittnar om ett anrikt förflutet.


Under renässansen var byn känd för sin tillverkning av sammetsbrokader, som beställdes flitigt av kungahusen runt om i Europa.


Traditionen och hantverket hålls idag vid liv av två av Zoaglis familjer som forfarande väver de här  dyrbara textilerna förhand.

 I anslutning till torget finns stränder och två strandpromenader. För att få tillträde till de privata stränderna, Punta Stella och Silvano måste man hyra parasoll och solstol.


Däremot för  fria själar finns tillgång till en  större och två mindre stränder och massor av härliga klippor.På torget finns restauranter, barer 


två mindre mataffärer, frukt och grönt, konditori, bageri och chark.


Det finns också apotek, bank och ett postkontor.

         

(Närmsta stora mataffärer "supermercato" hittar man i Rapallo 5 km eller Chiavari

7 km.)Året runt varje tisdag morgon är det en liten marknad på torget med bl a frukt och grönt, delikatesser och kläder.Vandra i omgivningarna runt Zoagli

                        Med start direkt utanför lägenheterna slingrar sig härliga vandringsstråk upp i kullarna ovanför Zoagli.


Vandring i de här trakterna betyder att befinna sig i sagolik natur med hissnande vyer längs med klippor högt över havet. Att gå på krokiga åsnestigar från medeltiden som ibland leder fram till någon av de vackra medeltidskyrkor och kapell som finns runt om i kullarna. Många av dem är uppförda till Jungfru Marias ära, som sägs ha uppenbarat sig på flera platser i de här omgivningarna. Vi befinner oss på katolsk mark.

Om man önskar att vandra i mer kända omgivningar finns på nära håll både Portofino national Park (15 km) och Cinque Terrre National Park (60 km).

  Zoagliholidayapartments.com